• Stijn Stront
Deze voorstelling is uitverkocht, meld je aan voor de wachtlijst »


Deuren Den Herd open om 16:00 uur.
Aanvang band 17:00 uur.

Deze (zeer) Blaalse band heeft in de afgelopen decennia menig carnaval laten ontploffen. Niks nie polonaise of hossen: de “mosh-pit” is geboren tijdens hun versie van Bloemkoole.

In 1988 in jongerencentrum De Pazzop besloten een paar muzikale jongeren carnaval op te pimpen door carnavalsnummers te spelen in “cow-punk”-tempo. Dit sloeg aan! Elk jaar werd het drukker en gekker. Je had geen carnaval gevierd als je niet bij Stijn Stront was geweest.

Niks was gek genoeg voor hen. Zelfs ’n jaar een eigen tap op ’t podium.

Of met z’n allen blauw geschminkt als smurfen, incl. grote smurf, smurfinnetjes en Stijn als Gargamel en het smurfenlied in reggaeversie.

In de beginjaren was er elk jaar een eigen prins (de eerste was Prins Bernard nie d’n urste de beste), een eigen carnavaleske onderscheiding De Erestront en soms waren er gastmuzikanten zoals Linda, Roos en Jessica, Raymond van ’t Groenewoud, Jiskefet en de legendarische Blues Brothers.

In de 33 jaar tot aan hun afscheidsconcert in 2019 hebben in totaal 33 Blaalse muzikanten gespeeld in de Pazzop, de Nieuwe Pazzop, De Gouwe Geit, De Markt en de Ambiani). De 11 muzikanten van 2019 maken nu hun come-back in Den Herd.

De combinatie van carnavalsmuziek met ska/reggae en hardrock/punk in een eigen jasje gepresenteerd door de explosieve Stijn, de 2 beste gitaristen van de Kempen, Accordejaon, een vette blazerssectie, 2 sexy zangeressen en een strak bas-drum koppel = 3 uur lang FEEST!

.
.