• Jay Francis
Deze voorstelling is uitverkocht, meld je aan voor de wachtlijst »


De kogel is door de kerk Tisjeboy Jay (29) zal voortaan niet meer optreden onder die naam maar onder zijn geboortenaam “Jay Francis.”

Tisjeboy Jay heet voluit Jay Francis maar besloot zijn carrière te starten onder de alias Tisjeboy Jay.  De afgelopen periode heb ik gemerkt dat het alter-ego mijn echte identiteit begon over te nemen, daarom vond ik dat het tijd was om terug te keren naar mezelf. Het is tijd voor een volgende stap.” aldus de comedian.

Francis kondigt gelijktijdig een nieuwe tour aan in meer dan 45 steden, mét bijpassende naam: “In De War”.  Wie ben ik? Wie zijn wij? Ik ben een beetje in de war en wat een timing want onze wereldleiders zijn ook in war. Tijdens de nieuwe tour mogen bezoekers meer Jay en minder Tisjeboy verwachten.” aldus de comedian.

Francis begon in 2019 aan zijn carrière als comedian nadat hij enige bekendheid had vergaard met zijn filmpjes op het internet. Onder de vleugels van cabaretier Roué Verveer mocht hij optreden in Comedy Club Toomler te Amsterdam waarna zijn carrière een vlucht nam. Drie jaar, vele uitverkochte theatershows, deelname aan De Verraders (RTL-4), miljoenen views later stond Francis in 2022 in een uitverkocht Ziggo Dome.

Jay Francis
Jay Francis