• Rabobank Bladel

Vr 28 juni 2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bladel heeft met Rabobank De Kempen een principeakkoord bereikt over de koop van het Rabobankkantoor aan de Markt in Bladel. Het college werkt in de zomer het plan verder uit, zodat de gemeenteraad in het najaar definitief kan besluiten.

Bij een positief besluit wordt de gemeente vanaf medio 2020 eigenaar van het Rabobankgebouw. De bedoeling is dat het pand wordt omgevormd tot een multifunctionele gemeenschapsaccommodatie voor lokale verenigingen en organisaties, die onder andere ruimte biedt aan Cultureel Centrum Den Herd. Rabobank huurt op haar beurt een vleugel van het huidige Bladelse gemeentehuis terug.

Maatschappelijk en cultureel aanbod in het hart van de samenleving

Op 20 december 2018 heeft de gemeenteraad van Bladel de Centrumvisie voor de kern Bladel unaniem vastgesteld. Een belangrijk onderdeel van dit raadsbesluit was een onderzoek naar verplaatsing van Cultureel Centrum Den Herd naar de Markt in Bladel. Wethouder Davy Jansen: “We hebben met het Rabobankgebouw nu een unieke kans om aan de Markt van Bladel het maatschappelijke en culturele aanbod voor onze inwoners van jong tot oud centraal aan te bieden, in het hart van onze samenleving. We gaan de komende maanden onze ideeën samen met Den Herd, de Seniorenvereniging Bladel en andere lokale partijen uitwerken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we na de zomervakantie een mooi plan aan de gemeenteraad kunnen voorleggen.”

Rabobank blijft in het centrum van Bladel

Door veranderende klantbehoeftes nam het bezoek aan bankkantoren de afgelopen jaren sterk af. Bankieren kan online en klanten kunnen steeds meer zelf. “Daar passen we onze organisatie en kantoren op aan,” legt René Coppens, directievoorzitter van Rabobank De Kempen, uit. “Bovendien zorgt een regionale samenwerking tussen de Rabobanken in Oost-Brabant er voor dat we in Bladel minder kantoorruimte nodig hebben. Voor onze klanten vinden we het belangrijk dat we met een kantoor in het centrum van Bladel blijven en een aparte vleugel van het gemeentehuis kunnen huren. We willen moderne dienstverlening namelijk combineren met lokale aanwezigheid. Onze bank blijft zichtbaar en dichtbij voor haar klanten. Daarnaast zijn we erg blij dat ons pand een openbare bestemming krijgt en zelfs een middelpunt in de Bladelse gemeenschap wordt.”