• Nieuw gemeenschapshuis aan de markt

Wo 07 december 2022

Op 6 december jongstleden heeft het college van BenW besloten om aan Moeskops’ Bouwbedrijf de opdracht te gunnen voor realisatie van een nieuw gemeenschapshuis in de voormalige Rabobank aan de Markt in Bladel.

Dit besluit is het resultaat van een intensieve samenwerking van het bestuur van Den Herd, de gemeente en Moeskops’ Bouwbedrijf om samen te komen tot een overeenkomst voor realisatie van een gemeenschapshuis binnen de kaders van het oorspronkelijke ontwerp. Wethouder Davy Jansen: ‘Ik ben blij met het behaalde resultaat in deze woelige tijden in de bouwsector. We kunnen nu echt aan de gang met de realisatie van het gemeenschapshuis aan de markt!’

De bouw start in het eerste kwartaal van 2023. De oplevering is voorzien in december 2024. Naar verwachting kunnen dan vanaf 1 maart 2025 alle activiteiten en verenigingen van en in het huidige Den Herd aan het Emmaplein en de Stichting muziekopleiding l’Union, de bibliotheek, de Seniorenvereniging Bladel, Visit Bladel, dagbesteding De Goei Plak, biljartvereniging D’n Opstoot en de Blaalse School in het nieuwe gemeenschapshuis aan de Markt plaatsvinden.

De komende maanden zullen gemeente en Moeskops’ Bouwbedrijf de omwonenden en aanpalende bedrijven informeren over de planning van de bouwwerkzaamheden. Op Nieuwbouw en Blogs kunt u nu al meer informatie vinden over het ontwerp van het gemeenschapshuis. Deze informatie zal de komende weken worden aangevuld met een planning van de bouwwerkzaamheden.