• Dai Carter


Ex-commando Dai Carter geeft je handvatten om je mentaal krachtiger te voelen.

Op zijn zeventiende koos Dai Carter voor een leven als militair. Toen hij achttien was ging hij voor de eerste keer op missie naar Afghanistan. Het was zijn doel om commando te worden en op twintigjarige leeftijd rondde hij de loodzware commando opleiding af. Daar begon zijn carrière bij de Nederlandse Special Forces. Zijn opgedane kennis en ervaringen deelt hij nu graag met het publiek in Bladel.

Dai diende tien jaar bij het Korps Commandotroepen en ging acht keer op missie naar verschillende conflictgebieden. Hij heeft als Special Forces Medic altijd een diepe interesse gehad in de fysiologie, psychologie, biologie en neurologie. Door de jaren heen heeft hij veel kennis opgebouwd op het gebied van Mentale Kracht. Om kennis te delen schreef hij een boek, dat inmiddels een bestseller is. Bovendien heeft Dai een model ontwikkeld waarmee organisaties en individuen hun Mentale Kracht kunnen versterken. In het voorjaar van 2023 verscheen zijn tweede boek: Mentale Kracht. Je kunt Dai ook kennen van het succesvolle tv-programma Kamp van Koningsbrugge. Hier traint hij als hoofdinstructeur al enkele seizoenen de mentale kracht van burgers.

Theatercollege
In zijn theatercollege neemt Dai je mee langs de spannende verhalen van de avonturen die hij als commando heeft meegemaakt, ondersteund met nooit eerder vertoond eigen beeldmateriaal. Deze verhalen koppelt hij aan mentale kracht, weerbaarheid en veerkracht, de thema’s die ook staan beschreven in zijn boeken. Het publiek heeft een actieve rol in de voorstelling tijdens enkele oefeningen zoals Tactical Breathing en de mogelijkheid om vragen te stellen aan het eind. Na een avond met Dai verlaat iedereen de zaal met concrete handvatten om zichzelf mentaal krachtiger te voelen en beter te weten hoe mentale kracht kan worden ingezet. Voor zichzelf maar ook voor anderen.

Deze voorstelling zal zich afspelen in het nieuwe gemeenschapscentrum op de markt.