• presentatiescherm (mobiel)
  • Welkomstscherm
  • Presentatiescherm Cafe

Wo 29 januari 2020

Cultureel Centrum Den Herd maakt volop plannen voor de toekomst. Digitalisering en automatisering staan op dit moment hoog op de prioriteitenlijst en er zijn al wat slagen gemaakt.

Ontwikkelingen gaan niet altijd even snel maar dat betekent niet dat er een afwachtende houding aangenomen moet worden. Het bestuur van Cultureel Centrum Den Herd maakt volop plannen voor de toekomst, in afwachting van een verhuizing naar de Markt. Digitalisering en automatisering staan op dit moment hoog op de prioriteitenlijst en er zijn al wat slagen gemaakt.

Het eerste dat opvalt als je binnenkomt bij Den Herd, is het welkomstscherm waarop staat in welke zaal welke activiteit is. Helder, duidelijk en uitnodigend. In de foyer en in het café hangen meer schermen met een doorlopende presentatie van voorstellingen en activiteiten. Het trekt de aandacht en dat is precies de bedoeling. Voor gebruikers van Den Herd is het overigens mogelijk om publieksactiviteiten in de presentatie op te nemen. Dit is ook mogelijk op de vernieuwde website. Neem daarvoor gerust contact op met de beheerder.

De schermen in de foyer en het café zijn niet de enige; in vrijwel elke zaal hangt een groot touchscreen en daarmee zijn de flipover borden en de whiteboards verdwenen. De nieuwe schermen bieden veel meer mogelijkheden; zo kan de docent van de taallessen voor statushouders direct de aantekeningen opslaan en doorsturen naar de cursisten. Gemak dient de mens.

Achter de schermen is ook het nodige gebeurd; er is een nieuw softwarepakket aangeschaft dat het samenwerken nóg eenvoudiger maakt. De bestuursleden en medewerkers kunnen makkelijk bij documenten en dat bevordert de digitale samenwerking; helemaal up to date en van deze tijd. Afgelopen jaar is de website vernieuwd en ook op administratief gebied is het nodige veranderd door de invoering van het digitale ticketsysteem. Bestellen, betalen en klaar. Je hoeft de tickets niet eens uit te printen; gewoon op je telefoon aan de deur even laten zien is voldoende.

Verbinding is het kernwoord van het bestuur en dat uit zich nu in de digitale inhaalslag die gemaakt is. Met het oog op de toekomst is het zaak om de hele wereld te verbinden en moderne technieken bieden die kans. Medewerkers, bestuur, vrijwilligers, bedrijven en gasten: sámen zorgen we ervoor dat Den Herd een fijne plek blijft om te zijn.