• Podium Kempenzaal

Wo 17 april 2019

Bovenstaande stelling werd onlangs op ons podium uitgesproken en zette mij meteen aan het denken wat daarmee bedoeld zou kunnen zijn. 

Geef je zelf invulling aan een stilte omdat je even de tijd hebt om er over na te denken, haalt een stilte innerlijke rust in je naar boven, of zegt de stilte soms meer dan woorden?  Het is in ieder geval treffend dat één zin je zo kan bezighouden terwijl het voor de ander een geval is van ‘ene oor in, andere weer uit’. 

Het is zelfs mogelijk om dit seizoen van een stilte te spreken bij de mooie breekbare liedjes van Stef Bos, Leonard Cohen of Gerard van Maasakkers. Maar er is het komend seizoen ook weer veel te lachen om lichtzinnigere teksten tijdens de voorstelling van bij voorbeeld Mark van de Veerdonk of Marlon Kicken. Bij de muziekavonden van The Beatles Revival Band, de Doe Maar Tribute band, Rapalje en de Everly Brothers Story zal je de stilte minder ervaren en die tegenstelling mag er natuurlijk ook zijn. Het mag en moet soms vol vuur zitten en stevig knallen! Laat dat dan maar over aan een Rob Scheepers en een Martijn Koning. Je voelt het al aankomen, we hebben weer een spetterend nieuw theaterprogramma samengesteld waarvan maar liefst dertien artiesten eerder op ons podium stonden. Tel daarbij nog een aantal nieuwkomers zoals De Partizanen en een ‘betoverende’ familievoorstelling van Timon Krause en je hebt weer volop keuze uit een gezellige, sfeervolle, ontroerende of muzikale avond uit.

We wensen je een fijn theaterseizoen en zien je graag terug bij één of misschien wel meerdere voorstellingen!

Met dank voor de inzet van de vrijwilligers van onze theatercommissie, want zonder hun zouden we dit programma niet kunnen aanbieden.

Peter Vugts