• Hoofdingang Den Herd

Vr 29 mei 2020

Na maanden sluiting gaat Den Herd op 2 juni weer open. In beperkte mate en uitsluitend op reservering worden gasten weer toegelaten voor repetities, lessen of vergaderingen.

Niet stilgezeten
We hebben bepaald niet stil gezeten de laatste weken maar dat wat we het liefste doen, gasten ontvangen, kon even niet. We hebben onze tijd gestoken in noodzakelijk onderhoud en plannen maken voor de toekomst. Het is geweldig dat we nu onze gasten weer kunnen ontvangen. Dat gaat niet zoals voorheen, dat is helaas de realiteit. We dienen ons natuurlijk te houden aan de wettelijke richtlijnen en dat houdt in dat we maximaal 30 personen per zaal mogen ontvangen in ons gebouw. Daarom is het vereist dat verenigingen tijd en ruimte reserveren. Wij kunnen dan de zalen zo inrichten dat de afgesproken 1,5 meter gewaarborgd kan zijn.

Veiligheid
Voor de veiligheid van gasten en personeel is het nodig duidelijke afspraken te maken. Al onze gasten hebben een nieuwsbrief ontvangen met onze gestelde richtlijnen. We verwachten dat alle gasten hun handen desinfecteren bij binnenkomst. Uiteraard moet er afstand gehouden worden en is de bar niet open om gezellig aan te gaan zitten. Een nazit kan wel maar alleen op afspraak en uitsluitend in de zaal waar ook de activiteit gehouden is. Drankjes worden in de zaal geserveerd en afrekenen - uitsluitend met pin - kan bij het afgeschermde deel van de bar. Er komt een aangegeven looproute en uiteraard worden alle ruimtes en toiletgroepen na elk gebruik grondig schoongemaakt. Op verschillende strategische punten in het gebouw is er de mogelijkheid om handen extra te desinfecteren. Drankjes worden zoveel mogelijk in flesjes (met rietje) geserveerd. De gebruikte glazen voor biertjes en wijnen worden na élk gebruik in de vaatwasser gereinigd. We doen er alles aan om onze gasten zo veilig mogelijk te kunnen ontvangen. 

Theater
Over het nieuwe theaterprogramma is helaas nog niets te melden. We gaan in gesprek met de impresariaten om te kijken hoe we de geplande voorstellingen voor het nieuwe seizoen kunnen realiseren in ons theater. Zoals het er nu uitziet met de 1,5 meter regel zal de capaciteit in onze theaterzaal beperkt zijn en denken na over hoe we het voor alle betrokken partijen, zoals artiesten, impresariaten, Den Herd zelf maar op de eerste plaats onze bezoekers, toch interessant kunnen maken om een volwaardig theaterprogramma te lanceren. Hierbij zal iedereen wat water bij de wijn moeten doen, maar ik ben er van overtuigt dat dit goed gaat komen. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben, wordt dit meteen gecommuniceerd.”

Reserveren

Wie gebruik wil maken van Den Herd voor een vergadering, repetitie of andere activiteit, kan contact opnemen. We leverden altijd al maatwerk voor onze gasten maar nu geldt dat nog veel meer. Noodgedwongen maar hopelijk met hetzelfde gevoel van gastvrijheid dat er altijd al was. We nemen de maatregelen voor de veiligheid van onze gasten en onszelf en als de corona ons één ding heeft geleerd is het wel: rekening houden met elkaar. We hopen zo snel mogelijk weer ‘als vanouds’ te kunnen gaan werken en van Den Herd weer een gezellige ontmoetingsplaats te maken.

Tot snel......

Eric en Roel
Eric en Roel