PROGRAMMA

AGENDA KOMENDE PERIODE

Theatervoorstellingen - compleet programma »

80's & 90's Reliving the Past Party -

zaterdag 29 september 2018 20:30

Overige activiteiten - compleet programma »

MGM Asten - De Dood en het Meisje

Theaterthriller

Data:
dinsdag 9 mei 2017 20:15

De dood en het meisje

met spel van Toon van Overdijk, John van der Sanden en Marja Berkers.

Suspense die je bij de keel grijpt. Het verhaal speelt zich af in een Latijns-Amerikaans land dat zojuist een fascistische regime heeft doorstaan. In een afgelegen huis aan zee wacht Paulina Salas tijdens een stormachtige nacht op haar echtgenoot Gerardo Escobar, die door de nieuwe overheid is benoemd in een onderzoekscommissie voor Waarheid en Verzoening.

Gerardo heeft autopech, maar krijgt een lift naar huis van een passant, de vriendelijke Roberto Miranda. Paulina echter denkt deze man te herkennen als de dokter die haar jaren geleden martelde en die haar ziel en vrouwelijkheid brak. Ze heeft hem nooit gezien, maar herkent zijn geur, zijn stem, zijn grappen. Zij besluit het recht in eigen hand te nemen. Dat leidt tot een zinderende nacht, waarin alle snaren van de menselijke psyche worden bespeeld.  Het stuk gaat in een dubbele gelaagdheid over macht en onmacht, recht en  onrecht, zin en waanzin.  Het grote kader is de dictatuur die ontmenselijkt. Binnen dat kader proberen drie kwetsbare mensen te overleven. Voor wie gaan we kiezen?

Het stuk is gebaseerd op een voorbije fase in de Zuid-Amerikaanse geschiedenis, maar is tegelijkertijd brandend heet. Terwijl De Dood & Het Meisje wordt voorbereid, verandert een NAVO-bondgenoot via een onduidelijke staatsgreep in een Nacht und Nebelstaat! Hoe actueel wilt u het hebben?

recensie van de première in Eindhovens Dagblad.

http://www.ed.nl/asten/gewaagd-spel-door-mgm-uit-asten-de-dood-enamp-het-meisje~a06c4017/

aanvang: 20:15 uur / toegang: € 15,00

Voor deze voorstelling kan je reseveren door te bellen naar Den Herd  0497-381231 Of een mailtje sturen naar theater@denherd.nl met gewenst aantal kaarten, naam en telefoonnummer. De kaarten liggen voor je klaar op de avond van de voorstelling.
« Terug naar het programmaoverzicht